- 50 g jäst
- 50 g margarin eller smör
- 5 dl mjölk
- 2 msk sirap
- 3 tsk bröd kryddor
- 9 dl rågsikt
- 3 dl vetemjöl
Smält matfettet, häll i mjölken och värm vätskan så att den blir ljummen, ca +37C.
Rör ut jästen i lite av vätskan. Tilsätt resten av vätskan, sirap, salt och brödkryddor.
Häll i rågsikten och arbeta degen kraftigt i bunken.
Låt vila i 10 min.
Ta upp degen på bakbordet och börja arbeta den smidig med vetemjölet.
Dela den i 5 lika stora delar. Forma varje del till en slät bulle.
Platta eller kavla ut bullarna till runda kakor.
Ta ut ett litet hål i mitten av varje kaka.
Nagga med gaffel och låt jäsa.
Grädda kakorna i mitten av ungnen i 250 graders ugnvärme i 10 min.
Tips!
- Du kan även använda fullkornsvetemjöl eller dinkelvetemjöl. Lite efter din egen önskan.
Omdöme:
Ett väldigt gott bröd som alla gillar. Brödet är Snabbt och Enkelt att göra och det är supergott att doppa i soppan. Brödet passar även utmärkt som frukostmacka eller räksmörgås:)Du bestämmer!!
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar