Påsksoppa:)

Nu är påsken äntligen här och detta ska firas med en mumsig Påsksoppa!!:D

Den passar utmärkt till påskbuffen eller kanske som lunch på påskdagen.

Påsksoppan kan vid andra årstider även kallas för majssoppa:)


Påsksoppa

Majssoppa


Du behöver:
  • 2 burkar majs, 340 g
  • 3 normalstora potatisar
  • 1 msk olivolja
  • Vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 dl mjölk
  • Ev. 1 msk smör
  • Ev. 1 morot
Börja med att skala och finhacka löken.
Fräs i olja i en kastrull så den inte får färg och tills den är mjuk.
Skala potatis och skär i bitar.
Häll i potatis,buljong och vatten så det täcker potatisen.
Koka i ca 10 min, tills potatisen känns mjuk.
Mixa majs och majsspad från konserven och passera sedan i en grov sil.
Häll i mjölk (ibland behövs inte riktigt allt), majs och ev. skalad och hackad morot.
Låt småputtra några minuter och rör i smör om du vill:)
Smaka av med salt och peppar vid behov.



Tips!
  • När du har silat majsen kan du ta resterna från silen och pressa med händerna så brukar det komma ut ännu mera "majssaft".
  • Om du vill ha lite knaper och inte riktigt lika mycket majssmak kan du välja att ha i lite hackad morot.
  • Om du vill ha en lite krämigare soppa rör du ner smör på slutet:)

Omdöme:
En mycket god soppa, och en soppa som än en gång toppar mina förväntningar. Det blev en väldigt god, mild majssmak och potatisen passar utmärkt till. Soppan skulle jag lätt äta till lunch med en bit bröd till men jag kan även se den i små dekorativa skålar/glas på påskbuffen. Enkel att göra och nyttig och god.



GLAD PÅSK:D



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar