Soppan har ett skönt sting som är alldeles Lagom:)
Du blir supermätt och leftovers kan man frysa in eller äta dagen efter. Tummen upp!!
Du behöver: 4-5 port.
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 5 kycklinginnerfileer
- 3 morötter
- 1 äpple
- 3-4 msk tomatpure
- 1 kanelstång
- 1 lagerblad
- 1/2 msk curry
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk kardemumma
- 1 krm cayennepeppar
- 1 grönsak/kycklingbuljongstärning
- Salt & Peppar efter smak.
- 1 l vatten
Börja med att steka kycklingen i mindre bitar. Bara tills den får en stekyta.
Skala av och hacka lök och vitlök.
Stek tillsammans med kycklingen.
Häll i kryddorna och fräs ihop.
Tillsätt morot i bitar.
Låt tomatpuren komma ner i kastrulen och fräs ytterligare.
Häll i vatten, buljong samt bitar av äpple.
Låt småkoka ca 10-15 min.
KLART!!
Tips!
- Du kan även ha i potatis om du vill ha mer kolhydrater.
- Du kan även använda dig av krossade tomater i soppan och därmed minska på vattnet.
Omdöme:
Mycket god soppa som passar utmärkt när man är sugen på Indiskt. Matig, Snabb, Enkel och GOD.
Smakrik soppa:)
Enjoy!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar