Fisksoppa

Detta är en av mina absoluta favoritsoppor!! Jag älskar både fisk och saffran och dem gör sig väldigt bra tillsammans.
4 port.

Du behöver:
  • 400 g tinad vit fisk. Jag brukar köra på torsk:)
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 squash
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongstärningar
  • 1 paket saffran
  • 1 dl grädde alt. matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • Svartpeppar
  • (räkor)

Koka upp vatten och fiskbuljong.
Skala och tärna morötter, squash och lök.
Häll tillsammans med buljongvattnet och låt småkoka i ca 10-15 minuter beroende på storlek på grönsakerna.
Nu kan du passa på att skära fisken i små bitar.
Tag av kastrullen från plattan och mixa med en stavmixer tills soppan är slät.
Häll i saffran, salt och grädde och smaka av.
Sätt tillbaka kastrullen på plattan och häll i fiskbitarna.
Låt småkoka 5-10 minuter beroende på storlek på fiskbitarna (var försiktig så du inte kokar för länge, det kan gå fort!).
Smaka av med salt och peppar.
Häll i räkor om du vill ha i det:-)


Tips!
  • Det blir bäst konsistens på soppan med vanlig grädde.
  • Om du inte har fisk hemma kan du bara göra "basen" på soppan, bara den är underbar!!
  • Om du inte skulle ha saffran hemma kan man byta ut den mot curry:)
  • Super gott att blanda i lite räkor!

Omdöme:
Som sagt min favoritsoppa!! Soppan är otrolig god och smakerna gifter sig verkligen:) Man blir bra mätt och man vill bara ha mer. Den är enkel att göra, det ända lite kluriga är så du inte kokar fisken för länge. Rekommenderar starkt!





Kika gärna in på "Evelyn tipsar"


Enjoy!





1 kommentar:

  1. Mmmmmm SUPERGOD! Jag mixade inte grönsakerna men lät dom koka länge - nästan en timme - med buljongen innan jag hade i saffran och till sist fisk och räkor, blev jättebra. Tack så mycket för receptet! :D /Sofia

    SvaraRadera