Kantarellsoppa

Har du också kvar kantareller från i höstas?

Tina upp dem och gör denna Enkla, Goda kantarellsoppan!


Kantarellsoppa på frysta kantareller


Du behöver:
  • Ca. 1 Liter tinade inlagda kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 Liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • Ca. 0,5 dl hackad persilja
  • 2 dl creme fraice

Börja med att skala och finhacka löken.
Fräs löken i smör i en kastrull tills löken är lite mjuk.
Häll i vatten, buljong, creme fraice, hackad persilja och spad från kantarellerna.
Puttra i några minuter.
Lägg i kantarellerna. Blanda mjöl i ett glas vatten och blanda ordentlig samtidigt som du häller det i kastrullen.
Låt puttra i några minuter.
Smaka av med salt.


Tips!
  • Spadet från kantarellerna gör mycket smak på soppan så försök verkligen att spara på den medans du tinar svampen.
  • Gott att verkligen få till små lökbitar.
  • Om dina svampar är stora kan du skära dem i bitar så man inte får en jättebit på skeden:)
  • Servera med lite färsk persilja.


Omdöme:
En enkel och lätt variant på en kantarellsoppa som har rikligt med god svampsmak. Man kan göra den året om om man har kantareller över från hösten, och den kräver inte mycket arbete.




Glöm inte kika in på "Evelyn tipsar"


Enjoy!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar