OBS. bara 2 port, dubbla för 4
Du behöver:
- 1/2 purjolök
- 1 gul lök (behöver inte vara så stor)
- 3-4 medelstora potatisar
- 3/4 grönsaksbuljongtärning
- 6 dl vatten
- Salt & peppar
- 6 dl uppkokat vatten från en vattenkokare
Börja med att skala och skära lök och purjolök, fräs lökblandningen i lite smör i en kastrull tills löken börjar mjukna lite.
Skala och tärna potatis.
Häll i potatis, grönsaksbuljongstärning och kallt vatten( börja med 6 dl, resten av vattnet lägger du i senare vid behov).
Smaka av med salt och peppar.
Låt småkoka i ca 15 min eller tills potatisen känns mjuk.
Ta av kastrullen från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer.
Om soppan är tjock kan du nu hälla i det varma vattnet från vattenkokaren, känn efter själv hur mycket du behöver för önskad konsistens.
Tips!
- Väldigt gott att toppa med gräslök.
- Om man vill ha en lite krämigare soppa klickar man i lite creme fraiche eller grekisk yoghurt.
- Går också bra att steka lite bacon till om man vill ha en mer "matig" variant.
Omdöme:
Jag äälskar denna soppa! Jag älskar löksmaken och konsistensen. Den är grymmt enkel att göra och det är inte så mycket som behövs hackas:)
Den är dock inte så matig, men med en skiva bröd bredvid eller knaperstekt bacon till blir den bra som en måltid.
Kika gärna in på "Evelyn tipsar"
Enjoy!
Enjoy!
åååå måste prova direkt!!
SvaraRaderaÅt 2 portioner direkt.....gott med lite grekisk youghurt i.....
SvaraRadera