4 port.
Du behöver:
- 4 tinade kycklingfileer
- Paprikapulver
- Thaikrydda
- Curry
- svartpeppar
- 1 morot
- 1 lök/bit på en purjolök
- 1/2 påse wokgrönsaker
- 1 burk kokosmjölk
- 1 burk ananasringar
- Vatten
Börja med dela kycklingen i små små bitar. Stek den klar och frossa i kryddor:)
Hacka moroten och stek tillsammans med kycklingen, efter någon minut kan du lägga i resten av wokgrönsakerna.
Efter ytterligare någon minut häller du i kokosmjölken samt saften från ananasringarna och vatten. Ta vatten lite efter behov, tills du har så mycket spad du vill ha till soppan.
Låt småkoka ihop i några minuter.
Smaka av och tillsätt mer kryddor vid behov.
Skär upp önskad mängd med ananas av ananasringarna och lägg i soppan.
Ät och njut!!
Tips!
- Antingen steker du kycklingen samt grönsaker i stekpanna och sedan häller över till en kastrull eller steker du direkt i kastrullen om du vill ha mindre disk:)
- Glöm inte att tillämpa mängd med grönsaker och kyckling efter din egen smak.
- Va inte rädd med kryddorna, det gör mycket!!
Omdöme:
Underbart god soppa som har mycket smak utan att vara stark. Den är väldigt mättande och jag själv tycker inte att man behöver bröd eller creme fraiche till. Den är väldigt enkel att göra och passar utmärkt som en hel måltid:)
Kika gärna in på "Evelyn tipsar"
Enjoy!
Idag provade jag Thaisoppan med kyckling. Jätte god, den föll familjen i smaken och som tur blev det lite kvar till min lunch imorgon TACK / gugge
SvaraRadera