Vegetarisk Tacosoppa

Denna Tacosoppa är supergod och ett bra alternativ istället för den traditionella Tacoswrappen och pajen.
Busenkel att göra och passar perfekt som en "helgsoppa".
4 port.


Tacosoppa
Du behöver:
  • 200 g quorn
  • Olivolja
  • 1 mindre gul lök
  • 1 mindre röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4-5 msk tacokrydda
  • 1 röd paprika
  • ca. 7 dl vatten
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 tsk tomatpure
  • 1 köttbuljongstärning (grönsaksbuljongstärning om du vill ha din soppa helt vegetarisk)
  • 1 burk majs
  • 1 burk kidney bönor
Det går lika bra att använda sig av vanlig köttfärs och om du inte vill ha bönor ökar du istället mängd köttfärs:)


Börja med att skala och hacka lök och vitlök.
Stek quorn/köttfärsen i olja och lägg i lök och vitlök efter en stund.
Krydda med Tacokryddan och häll i någon tesked vatten.
Ta en kastrull och häll i vatten, krossade tomater, buljong och tomatpure.
När quorn/köttfärsblandningen känns klar häller du det i kastrullen och du byter plats på stekpanna och kastrull (alltså sätter kastrullen på den varma plattan).
Låt koka i ca. 15 minuter och känn efter om det är lagom mängd med vatten, häll annars på mer.
Stäng av plattan och häll i majs och sköljda bönor.
DONE!!


Tips!
  • Om du vill ha mindre tomatsmak skippar du i tomatpuren.
  • Servera med en klick gräddfil, creme fraiche eller som i mitt fall keso.


Omdöme:
Åhhh va god soppa!! Högsta betyg! Och funkade jättebra att göra med quorn:D
Soppan va väldigt enkel att göra och den känns verkligen som en "soppa för alla".
Man blir bra mätt och den passar utmärkt till middag!




Glöm inte kika in på "Evelyn tipsar"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar